Det populäraste valet för internationella masterstudenter

Publicerad: 2016-01-19

Lunds universitet fortsätter att vara Sveriges mest populära lärosäte för studenter som söker internationella masterutbildningar. I år har antalet ansökningar till universitetets masterutbildningar ökat med 45 procent. Liksom föregående år, är det Ekonomihögskolans program som är allra populärast.

Cirka 21 500 personer har sökt ett masterprogram vid Lunds universitet med start hösten 2016, vilket är ungefär 45 procent fler än i fjol. Av totalt 64 317 sökande till höstens masterprogram valde 21 448 Lunds universitet.

Av de 20 masterprogram som har flest antal förstahandssökande tillhör fem av dem Ekonomihögskolan:

• Master’s in International Marketing and Brand Management (1)
  • Master’s in Finance (4)
  • Master’s in Entrepreneurship and Innovation (12)
  • Master’s in International Strategic Management (16)
  • Master’s in Economics (19)

För sjunde året i rad toppar International Marketing and Brand Management listan över flest förstahandssökande, vilket gör det till Sveriges populäraste program.

Financial Times prestigefyllda ranking förra året av MSc in Finance bidrar sannolikt till att programmet ökar i antalet förstahandssökningar. Årets nyhet i programportföljen, International Strategic Management, drar nytta av skolans kompetens inom strategi och ledarskap. Men även andra styrkor avspeglas i programportföljen.

– Vi är starka i internationell marknadsföring, finans och räkenskapsanalys. Innovation, entreprenörskap och strategiskt ledarskap är också styrkeområden som avspeglas i våra masterutbildningar, säger Ekonomihögskolans prorektor Kristina Eneroth.

Mer sökandestatistik finns på Universitets- och högskolerådets statistiksida.